måndag 2 april 2012

Hem ljuva hem, men vart är hem nu då? :)

Johanna, här kommer inlägget! Bättre sent än aldrig va? ;)

I morgon tisdag börjar vi våran hemresa, 15:40 Sydney-tid lyfter planet och mellanlandar i Singapore, Zürich och Stockholm för att vara framme i Skellefteå på onsdag, 15:20 Svensk-tid. Nu var det nästan ett halvår sen sist så nu är var dags igen...sen har vi ju en fri hemresa en gång om året och då är det ju lika bra att utnyttja den innan lilla ruu ska pluppa ut i Augusti :) På torsdag åker vi med familjen Olofsson till kittelfjäll och firar påsken där, sen åker jag hem till Leksand på onsdagen den 11 April och blir kvar där tills vi åker den 28/4. David åker till Italien och jobbar en sväng men annars håller han sig mest i Skellefteå med en liten detour till Ludvika/Leksand strax innan hemfärd. Planen var först att åka via Sundsvall också, men efter en del velande så tog ja beslutet att skippa det. Ska ju trots allt hem på semester och kan inte flänga ihjäl mig, har ju trots allt en flygresa på 30 timmar i nacken när ja kommer hem.

Just ja, om de är nån som missat så ska vi få oss en liten aussie-knodd. Tyvärr får den inte Australiensiskt medborgarskap, men vi får väl hoppas att den får Svenskt i alla fall :) Idag var vi på Ultraljud igen, andra gången för mig men första gången för David som inte hade möjlighet att följa på de första. Häftigt är det, fick med oss en video denna gång. Aktiv liten krabat som sög på tummen till och från hela tiden och låg med fötterna ovanför huvudet, har nog inte fått min smidighet då ;)

Sista tiden här har jag börjat jobba heltid, Måndag till Fredag! Trivs fantastiskt på jobbet å alla är så underbart snälla men sen saknar jag väl sjuksköterskeyrket varje dag, men jag hinner nog med att jobba som det när vi kommer hem ändå ;) Nu blir det ju smidigt att vara mamma-ledig här så då kan jag börja jobba direkt när ja kommer hem så slipper ja vara ledig då..man får ju se det från den positiva sidan. Däremot så måste ja säga att det är ju hemskt segt att jobba Måndag till Fredag, är imponerad av alla er där ute som står ut! En hel karriär med M-F, nä tack! Gillar verkligen att kunna ta sovmorgon eller vara ledig mitt i veckan, ha lite egentid, variation! Nu har man ju till och med söndagsångest trots att ja trivs som fisken i vattnet på jobbet. Mystiskt!

Förra helgen var vi och tittade lite på en reptilshow i "little-bay", riktigt trevligt. Varje söndag klockan ett kommer det en man dit med massa reptiler, främst ormar, och pratar och berättar hur man ska bete sig mot dem eller inte! Han visade även upp en red-bellied blacksnake, samma som vi hade på besök inne på jobbet för några veckor sen, men mest förvånad var vi över brown-snaken. Den ska ju vara farlig och aggresiv, men ja trodde inte den var såå aggresiv. Så fort han rörde sig så gick den till attack, knepet är alltså att stå still om man ser en sån...lätt ;) I helgen har vi solat och badat, varit på fest och fikat hos Sara och Andreas!

Hittade en bild från en middag med fina vänner :)

Samma orm som på jobbet







Akrobaten A.K.A Lilla Ruu,  suger på tummen och har fötterna ovanför huvudet!
Två fötter...

och två händer, verkar lovande för att bli en riktigt bra skidåkare :)

2 kommentarer:

Cattas liv och tankar sa...

Gud vad underbart med ultraljud! Lovar att det är lika häftigt alla ggr ;-)

Hoppas du mår bra!!

Ha en underbar påsk tjejen!

KRAM

Skön miljö sa...

Underbart Ida och David!
Bebisarna får leka när tillfället ges.
Puss