fredag 14 december 2012

Elsa.

WoW, idag är en dag jag måste skriva om. Elsa sov 50 minuter i sin egen säng på DAGEN! Första gången det händer, somnade i min famn som vanligt och sen la ja ner henne. Sov 30 minuter nästa gång, men bara det är 20 minuter mer än va som hänt tidigare. Så vi kan ju hålla tummarna att de är på väg att bli förändring på dagtid också. Kul.

Igår va vi på middag hos Davids kollega, första middagen borta klockan 20 på kvällen. Dvs efter Elsas läggdagstid :) Alltid spännande att pröva nya saker sådär. Hon hängde i selen när vi gick dit, var vaken ett litet tag och sen slocknade hon. Då la ja ner henne på deras säng, och där sov hon hela kvällen. Trots att dörren va öppen och vi spelade lite soft musik och babblade. Kul att veta att de funkar, vi gick hem vid halv ett och la henne i sin säng och hon somnade om och sov vidare.

Ja vet inte om ja nämnde våran senaste bilresa med Elsa. När vi hade varit i Manly på jullunch hade vi planerat allt så bra, hon somnade när vi skulle åka vilket är nästan nödvändigt när man ska åka närmare 45 minuter. Vi hann åka ca 10 minuter sen var det poliskontroll och låååånga köer, så vi fick stå still närmare 5-10 minuter vilket såklart innebar att hon VAKNADE. Var glad och nöjd en stund, och sen brakade gråtandet igång. Hon får sån redig panik och blir hysterisk efter ett tag. Hon storknar nästan och denna gång var det ju självklart bilköer i tunneln också, så precis innan vi var framme så grinade hon så mkt att hon kräktes. Stackars Stackars liten! Man känner sig ganska hjälplös när man inget kan göra när man kör. Det funkar ju om man bara ska åka i 20 minuter, ibland kan hon ju sova eller bara vara nöjd också, men längre än det då kan de bli jobbigt. Nån som har tips? :)

Att stå upp är kul

Provsitter.

Elsa och hennes kompis Zara

Riktig gladfis.

Nya hatten.
David ska ut på karl-jul-lunch

Elsa och jag fick stanna hemma

Haha snacka om att se chockade ut, morsorna tramsar och försöker få dem att le...

Söt-tjejer. Elsa ser ut som en jätte brevid lilla söta Zara, skiljer iofs nästan 3 veckor men ändå.


4 kommentarer:

Limpy sa...

Så fina!

Anonym sa...

Usch inte kul med hysteriska bebisar i bilen. Känner verkligen igen det där. Kan bara säga att det gick över av sig själv när Juni blev lite större. Hoppas det känns bättre att höra! :-) Måste bara säga att Elsa är sjukt bra på att sova på nätterna. Man blir avis! ;-) Kram på er sötnosar!
/AK

Unknown sa...

Tack Linnea :) Åh, så skönt att höra att de finns hopp AK. När ungefär blev Juni bättre? ;) De tråkiga är att vi måste åka till Canberra för att fixa pass och det är väl ca 4-5 timmars bilresa...men ja får väl ta tåg eller buss :) Hoppas lilla Juni blir bättre med sömnen snart! Puss

Anonym sa...

Ja du, tror det var ungefär samtidigt som vi flyttade. Så kanske när hon var ca 4,5-5 månader. Då vände det även med vagnåkandet. Skönt att slippa skrikandet. Lätt stressande som mamma att lyssna på!