lördag 30 juni 2012

Ultraljud, dunderförkylningar och livet som sådant...

En sak kan man verkligen konstatera när man jobbar måndag till fredag, att det är underbart när helgen kommer. Det är inget man riktigt får känna när man jobbar flerskift på sjukhuset hemma! Idag tog vi sovmorgon, gjorde en lyxfrukost och kollade klart på filmen vi började se igår kväll...senaste Sherlock Holmes. Den var riktigt välgjord och bra, som vanligt, så helt klart en film att rekomendera.

När vi var färdiga med soffläget kring 12 så tog vi bilen till Bondi och hade tänkt promenera längs kusten till Watsons Bay, en riktigt fin tur med underbara vyer utöver havet såklart samt en och annan lyxvilla att kika på. Underbart vinterväder med 20 grader och sol. Där strosade vi runt hela dagen och nu på vintern blir det ju tyvärr mörkt redan vid klockan 17 så då åkte vi hem och gjorde oss hemmagjord pizza! Det finns faktiskt inget som är så gott som en bra och enkel hemmagjord pizza.

I går så överraskade mina kollegor mig totalt på jobbet, varje fredag åker vi på bussresa med några boenden och igår när vi kom tillbaka så skulle vi gå och äta lunch i personalrummet! När vi kom in där hade de dukat upp långbord, personalen hade tagit med sig lunch och dessert och gått ihop och köpt massa grejjer till little samt presentkort på närmare 800 kr! De är verkligen helt fantastiska, som en extrafamilj jag har här. Alla är så mån om mig och tar väl hand om mig, så nog är jag lyckligt lottad som hittat en sån bra arbetsplats på andra sidan jorden ;) Till och med David blev rörd när ja kom hem med alla grejer!

Just ja, jag glömde ju säga att i veckan deltog vi i en studie..där de med ultraljud kollade hjärtfunktionen hos foster under en normal graviditet. Efter att hon var klar med det hon skulle kika på så fick vi möjlighet att kika på vad vi ville med 3D ultraljud. Eftersom vi inte vill veta kön hade det i alla fall varit kul att se ansiktet på little. Men. Little låg och gömde sig, ville inte alls visa upp sig. Försökte ligga på olika sätt men little ville inte rubba sig. Gömde halva ansiktet bakom moderkakan och resten av ansiktet med händerna, lyckades skymta näsa och mun..men det var allt! Så vi tog inga bilder heller och får hålla ut i 7 veckor till innan vi får se hur little ser ut!

Annars så har vi avklarat en föräldrautbildning på två lördagar, där träffade vi även ett supertrevligt par Pernille från Danmark och Antony från Australien vars bebis är beräknad ett par veckor tidigare än little. De gillar att tälta, cykla och i allmänhet verkar de vara väldigt lika oss...så det blir kul att lära känna dem lite mer! I övrigt så har jag haft en elak förkylning som suttit i under två veckor vilket också innebär att ja inte har tränat mer än mina promenader! Lite segt är det allt, men ja vill vara riktigt frisk innan ja börjar träna igen med little i magen.

Här kommer lite bilder från dagen!

Bondi.


Sydney CBD, Operahuset och The Harbour Bridge







Attitude ;)

Hemmagjord pizza.

1 kommentar:

Skön miljö sa...

Fina fina Ida! Vacker som få. Krampuss