fredag 3 augusti 2012

Vändning av Little

Vi har ju haft ett litet problem, eller jaa..dilemma. Little har trott att vi bor i Sverige och inte Down Under så trots att den är überaktiv så har de slutat med att little lägger sig i säte!

Så i onsdags var vi på sjukhuset där de skulle försöka vända little, tyvärr så låg den med huvudet uppåt rumpan neråt å ryggen rakt ner..typ sittande alltså. För att kunna vända bebisen så bör den ligga åt sidan för att undvika att ryggraden tar skada, så då var de bara att åka hem igen och så skulle fick vi komma tillbaka idag i hopp om att den vridit sig.

Idag så låg Little perfekt för ett vändningsförsök, så först blev vi uppkopplade på ett ctg i 15 minuter. Sedan kom vändningsfroffset Dr Andrew Bikits, en skön lirare med håret på ända...sjukhuskläder med en brun kavaj ovan på det :) Kontrollerade med UL hur little låg, försökte sedan att vända utan att ge mig bricanyl vilket gör att livmodern slappnar av, gick nästan men sen började livmodern att spänna sig så då fick ja en sub-cutan injektion med bricanyl och efter det så lyfte han upp rumpan och smekte längs ryggen på little och plupp så vände den sig. Gjorde inte alls ont på något sätt, fick lite svettningar och hkärtklappning av bricanylen men that's it. Uppkopplade på ctg 1 timme efter och sen fick vi åka hem :) Han sa att 40-45% gick att vända och att om de väl gick att vända så stannade 95% kvar i den positionen så de ska nog vara lugnt!

Nu är de bara att vänta och se när little bestämmer sig för att komma!

Här är en artikel om Mr Bikits

http://www.smh.com.au/lifestyle/diet-and-fitness/hes-a-natural-baby-whisperer-promises-birth-policy-shakeup-20100910-154yh.html

1 kommentar:

Ejkej sa...

Skönt att det gick bra. Nu hoppas vi att den lilla rackaren håller sig på plats!