tisdag 30 augusti 2011

Stora Barriärrevet.

Då så gott folk, då var det gjort. Semestern är över och den kunde inte bli mer lyckad. Lyriska ska man väl kunna säga att vi är. Planerna ändrades och det slutade med en tre dagars dykresa som avgick från Cairns och gick till de yttre delarna av revet. Eftersom vi inte dykt på 6 år så kom vi fram till att om vi tar Advanced Open Water så får vi med oss en instruktör på några av dyken och så blev fallet. Navigationsdyk, Nattdyk, Djupdyk, Båtdyk och Artbestämningsdyk skulle då göras mellan alla FUNDIVES! Totalt gjordes 11 dyk under resan. Vi sov, åt och dök.

Väcktes klockan 06, briefing, i vattnet, frukost, briefing, i vattnet, lunch, briefing, i vattnet..ja ni förstår upplägget. Däckade var man i säng klockan 21.

Mörkrädd som jag är så var jag ganska nervös inför nattdyket. Gillar ju inte ens att bada hemma när jag inte ser botten?! Konstigt nog var det en lugnande känsla i vattnet när man bara såg där man lyste med ficklampan och det båten lyste upp med alla sina starka lampor. Lite navigering med vår instruktör och så simmade vi runt och kikade på allt liv i det mörka vattnet. Andra gången vi var ner gjorde vi det utan instruktör, men vi var väl ca: 25 pers som var nere i vattnet. På vägen upp, vid vårat safetystop som skall göras på 5 meters djup såg vi tre stycken två meters hajar cirkulera med alla andra stora fiskar under båten, bara några meter framför oss. Skräckblandad förtjusning vill jag lova, dumt att panika i vattnet. Hajarna drar sig till ljuset så lyste man med ficklampan åkte de mot ljuset, bäst att låta den vika av så att den inte körde in i en :) På dagarna låg hajarna och sov på botten, kom man för nära så simmade de iväg. Totalt ointresserade. De stora sköldpaddorna var däremot mer obrydda och stannade kvar nära en, lite mysigare sällskap tycker nog jag också. Whitetip- och blacktip reefshark, grey reefshark, rockor, barracudor, hitta nemos, maori wrasses, trigger fishes och massa massa andra spännande fiskar har vi fått njuta av och sett!

Dyken blev bättre och bättre och sista dagen konstaterade vi att dyka vid barriärrevet är ett måste.

Andra halvan av semestern spenderade vi liggandes på stranden uppe i Port Douglas. Fantastistkt trevligt. Läsa, bada, läsa bada...härligt va? På kvällarna handlade vi mat och grillade på de publika bbq som vanligt och hade picknick vid vattnet.

Tyvärr bodde vi på en lite trashig camping där, trångt och lite väl stökigt klientel och med ett par grannar som kanske var lite väl hungriga på varandra lite väl ofta! Pricken över iet var sista morgonen vid 05:30 när KACKERLACKSHATANDE Ida hade besök av en flera centimeter stor kackerlacka krälande på sig i tältet! Behöver nog inte ens beskriva händelsen. Fy! Som tur va var vi inte på campingen särskillt ofta, så vi hade en underbar semester!!


Cairns Holidaypark - middagsdags :)
White-pearl
Peppat gäng

Frukosttime
Hytten

The Reef
Briefing.. where to go and what to see.

Whhiieehoo.

Äktenskapstycke?


Hey dude..

Look-a-like


Svårt att va undervattensfotograf..


En till..





Gick inte att rotera i bloggprogrammet :)

Ida

Fiskarna i vattnet


David


På stranden i Port Douglas

Relaxing på hög nivå

Mäster kocken

Restaurang a'la Ida och David


Paradis?

Här emellan stod vårat lilla tält, trångt? Tacka vet ja svenska fjällen!

4 kommentarer:

Jonna sa...

Mäktigt!!! Vad modiga ni är! Ser fantastiskt ut...

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Underbart! Tråkigt nog kommer jag nog aldrig våga dyka men era bilder ser fantastiska ut! Så lova att aldrig gifta er på havets botten för jag vill vara med ;)

Kram!!

Unknown sa...

Haha, okey då Madde..då får vi ändra våra planer ;)

Skön miljö sa...

Underbara bilder, är så sällan inne på it. Jobbar dagarna i ända. Nyss avklarat en veckas älgjakt i de norrländska skogarna.