måndag 8 augusti 2011

Suverän campingweekend med en touch av känguru...

En lätt beskrivning på en suverän weekend campandes på Pebbly Beach beläget ca: 25 mil söder om Sydney. Efter jobbet i Fredags tog vi vårat pick och pack och hämtade upp Sara och Andreas för att bege oss mot en camping i mörker. De sista 7 km åkte vi rakt in i en ganska tät gumtree-skog, mörkt och spännande va de. Vi slog vad om det skulle vara några fler campare på campingen efter som det kändes VÄLDIGT öde... och tro det eller ej så var det två andra tält där när vi kom fram, vilket alltid känns lite tryggare :) Pannlampor och billyse hjälpte oss att få upp tältet och hitta en bra campingplats. En av anledningarna till varför vi valde att just åka till Pebbly Beach är att här ska vilda kängurur bo och spatsera kring stranden. Lyckan var ju stor när vi i mörkret såg ett par kängrur i gräset aldeles innan stranden. Havet var riktigt mäktigt i mörkret, bioluminescence plankton gjorde att det lyste i svallet av vågorna.

Kommande dag mötte vi rangern som berättade att ett 25-tal kängurur var utanför hans hus för stunden. Mäktigt, helt orädda och väldigt nyfikna. Något vi hittils inte är bortskämda med eftersom alla andra kängurur stannar upp och kikar på en när man kommer och sen hoppar iväg. Han matar dem med frön och hö, så 100% vilda är de väl inte...men nästan...för vilda kängurur ska man ju inte gå nära. Sparkas och rivas kan de göra ganska rejält sägs det. Det betvivlar jag inte!

Mängder med olika sorters papegojor och andra vad jag anser är burfåglar härjade i träden.

En glassig weekend va det med promenader i skogen, en liten trekking upp på Mt Durras som var en besvikelse på toppen. Det sägs att utsikten ska vara fenomenal, men man såg ju ingenting. Nada. Träden var för höga, nog kunde man kika mellan några träd och se att det såg fint ut. Men på en topp vill man ha en belöning, en mäktig utsikt, men näe. Men mysigt va det ändå. Grillning till frukost och till middag. Ja, vet inte mer vad jag ska skriva. Lägger upp lite bilder så ni får se själva istället :)

Pebbly Beach 07:00

Nästan soluppgång..

En känguru-unge som diar..

26 stycken på samma gång...


Peppade :)

Nyvaken och nyfiken?

Kärlek :)

Frukostgäst

Små stränder uppenbarade sig lite då och då under promenaden

La Liga

This is it...toppen av mt durras

En liten filosof

Nyfiken i en strut

Pebbly Beach

Ett försök på känguru-hopp..

Kockarna

Semesterfirarna

Middagen..

Tada...

Fotografen hade en assistent :)

Lunch på en av ständerna i Jervis Bay


Solnedgång vid 7 mile beach

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ni måste verkligen vara i paradiset,vackra vyer och gosiga djur de är livet det,kram från ett blåsigt å mulet Ytterboda.

Johanna och Christoffer sa...

Åh så söta! Ja inte bara kangaroosen utan ni med=)

Du förresten, nu är vi igång med bloggandet också (tror jag, har iaf fått till ett inlägg)så nu kan ni som är alldeles för långt bort se hur vi har det också...

Många Kramar

Lovisa sa...

Vilka härliga kort... ser underbart ut! Njut! kram