tisdag 6 augusti 2013

The Olgas och Kameler.

På lördagen tog vi vår lilla hyrbil och åkte till The Olgas, ett gäng stenar ca: 40 minuter från Ayers Rock. Nu såhär i efterhand så måste jag säga att det var dem som gjorde resan, Uluru är ju coolt...men ganska samma på bild som i verkligheten och särskilt när man går runt den...samma samma samma. The Olgas däremot, är lite mer kuperat. Vi gick en promenad på ca: 7.5 km och på sina ställen var det väldigt mkt uppför och ganska ojämn terräng, men vi gillade det. Tyvärr var det ju galet mycket flugor, trots att det är vinter. Ett tips för den som skall dit, ta med en fiskarnätmössa! Hur som hellst, så länge man rörde sig så gick det bra och som tur var så var Elsa snäll och behöll sina BabyBanz på så de behövde inte irritera henne heller.

Vi fick ju en ny bärryggsäck alldeles innan vi for, så denna resa var premiär med den. En Macpac Possum, ett märke från Nya Zealand. Vi är väldigt nöjda med den. Både snygg, praktisk och bekväm för Elsa. Hon kan komma riktigt högt upp i den och få bra utsikt, sitter stadigt och ser som sagt ut att vara bekväm i den. Den är även bekväm att bära med ett riktigt stadigt höftbälte. Finns lagomt med packvolym i 3 fack, där vi hade allt från blöjor, vattenflaskor, kläder, solskyddsparaply. När hon somnar ser hon ut att ligga bra, har man henne högt upp i sätet så kan hon lägga ner huvudet på en liten vadderad kudde som kommer med ryggsäcken, finns ju även att köpa till en större sovkudde om man vill. Sådär ja, en liten recension på den också.

Nog funkar det väldigt bra att resa med barn, men nog är det inte samma som förut. Man får verkligen lov att planera lite mer, och kanske välja sina resmål. Detta var kul och vi kunde njuta till fullo, men nog känns det som man har sett outbacken nu :)

På frukostarna så hade vi tur och blev ofta placerade vid ingången till restaurangen, Elsa älskar ju att charmera och flina upp sig till främmande människor så där satt hon och var road och vi kunde äta frukost i lugn och ro. Första dagen gjorde vi tabben i att försöka ge henne frukost samtidigt som oss, men med allt för mkt att titta på så gav vi henne gröt på rummet istället... för att sedan få sitta och pillra själv med plockmat vid frukostborden.

Borta bra men hemma bäst är det ju ändå, skönt att vara hemma igen. Nu funderar vi på om sydön på New Zealand blir vårat nästa stora resemål.

I övrigt så har Elsa har varit småförkyld till och från i 6 veckor nu, allt från ögoninfektion till elak hosta och snorig. Nackdelen med att hänga på lekparken ofta, men våran Juli är väl som Sveriges februari, vilket är lite lustigt ändå eftersom det är ju så pass varmt här och man är ju ute och leker. Men så är det.

Här kommer ett gäng bilder idag igen..

Frukost-tajm. 
Kittade att knata. 

Full fokus.  

Ett tag funkade det att pappan bar :)

Tittut!








Tur att de bestämde sig för att ha möte på hennes hatt och inte i ansiktet! 








Smakade lite sand!


Uluru 
Våran pool

Kamelkikning, som ni ser var Elsa inte ett dugg intresserad :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg varmt ut med klarblå himmel. Bra februari väder. Tur vi har AIK under vintern här.
Farfar