måndag 5 augusti 2013

Ayers Rock

I helgen har vi varit i Ayers Rock och kikat på Uluru, The Olgas och bara myst. Bodde på en fin resort som hette Sails in the desert. Härligt att få bo så fint, Elsa fick en egen säng att sova i och självklart så var det heltäckningsmatta på rummet vilket gjorde det väldigt krypvänligt ;)

3.5 timmes flyg ut till ingenstans, helt öde förutom några resorter och campingar. Allt har gått bra med Elsa, men nog kan jag inte påstå att det är en optimal destination för en liten en som bara vill krypa runt. Det är ju bara sand överallt, och röd sådan! Insåg ganska fort att det vara bara att släppa kontrollen och låta henne krypa omkring, för det mesta så låter hon i alla fall bli att stoppa sanden i munnen...men ett par incidenter blev det väl :)

Uluru, eller Ayers Rock är en ganska mäktig stor sten mitt i ingenstans. Vi gick runt hela stenen på fredagen och det var just över 1 mil runt. Härlig tur i strålande sol, Elsa hade det gott i ryggsäcken vi införskaffat, med solhatt och skyddande kläder. Tyvärr är hon ju fortfarande en morsgris, så här var det mamman som fick bära runt på ca: 15 kg extra! Vi bytte bärare när hon väl somnat, för att sen få byta tillbaka...nåväl mer motion för mig...jag som ska springa lopp på söndag :)

Eftersom vi bara hade ett rum så fick vi tillbringa kvällarna ute på våran terass då Elsa somnat, eftersom detta är i typ öknen så droppar temperaturen ganska fort då solen gått ner. Från härliga 24 grader till kanske 5 under natten, på med långkalsonger och mössa så blev de bra det med. Mysigt att få ligga och dricka te och kika på stjärnorna.

Lek i lobbyn

Frukost.

Ayers Rock - Uluru


Morsgris





Måtte börjas klättra i tid. 


Hej Hej!

Nog går det att krypas här å...

Våran hyrbil...

Skönt att få krypa av sig i gräset efter en dag i sanden...

Jodå, visst skådar man berget bakom träden från vår balkong :) 

Här tillbringades kvällarna efter att damen lagt sig


1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken upplevelse uppleva den delen av AU.
Farfar