tisdag 19 april 2011

Blodigel-safari, inget jag kan rekommendera

Utflykt. I lördags var det såklart blåsigt och lite halvmulet, vilket det verkar vara då och då på helgerna medans det är superfint väder på vardagarna när D jobbar. Lite segt, men man får hitta på saker ändå. Denna gång tog vi bilen ner till Royal National Park där vi tänkte gå på lite bush-walk. Riktigt fin utsikt och mysig miljö tills dess att vi upptäcker baksidan av den lummiga och mysiga miljön.

Även om vi svenskar tycker att det har varit riktigt fint väder här så tycker the sydneysiders att det har varit dåligt väder på sistone. Vilket resulterar i att det såklart är lite grönare och fuktigare än vanligt och de små blod-iglarna frodas :) Efter att ha gått en bit längs prommenadleden så upptäcker vi dem, de sitter fast på skorna. Som tur va är de ganska små ändå de här liven, men det var en hel del av dem. Stackars A hade shorts på sig, medans vi andra stoppade in byxorna i strumporna och garderade oss med pinnar i händerna att pilla bort de med så fick han nöja sig med att dra upp strumporna lite till. D tyckte jag skulle ta en fin bild av honom, och han sa åt mig att gå ut i skogen lite...jag lydde...sen kom dödsskriket från mig. Igel på handen. Ush! Målet på färden blev en mysig strand, dock var det bara en väg tillbaka. I det stora hela var det en riktigt trevlig tur.

Söndagen tillbringade vi på ett shoppingcenter samt letade efter bra cykelvägar.

Den stora lyckan kom när vi hittade en cykelbana på 2 km i skogen, doserade kurvor och bara till för cykling. 15 minuter hemifrån, skoj. Nu blir det i alla fall effektiv träning innan jobbet och så får man åka ut på andra sträckor när man har mer tid på helgerna.

På torsdag morgon bär det av på semester, campingarna bokade och peppen på topp :)


Tadaaa

Början av prommenadstråket

Buskar, sten och hav.

Såhär glad är man när man passerat iglarna en gång, sen ska man tillbaka.

Ligan. Observera A bara ben, vågat!

Belöning.

Gaaaah...

Stormar och vågar ganska rejält, kika hur vattnet slår vid andra utbuktningen.


Nån som (nästan) alltid är pepp

Sååå oootroligt fiint
D gillar ju de här med bilbilder...

3 kommentarer:

Limpy sa...

Jag fy alltså! Mardröm! Uäck! (Kan inte du göra den här kommentarsrutan till en pop-up, som i min och T's blogg? Please! :) )

Catharina sa...

Men fy... Kommer drömma mardrömmar nu, blodiglar är det i särklass vidrigaste som finns!

Annars är jag grymt avis på er!!
Ha en underbar semester!

KRAM

Malin sa...

Vilken resa ni gör! Träffade din mamma, syster o systerson på kyrkis idag :) Kram