onsdag 27 april 2011

Vi hade i alla fall inte bara tur med vädret...

Nu är vi tillbaka i Sydney igen efter 6 dagars påsklov som vi tillbringade campande med nyfunna goda vänner längs kusten, den nord-östra. Bilen packades full med tält, liggunderlag, campingstolar, massa mat och framförallt badkläder. Finväder beställde vi såklart. 
En parentes att berätta är ju den att, här är alla ute och campar på påsk-lovet, 
otroligt stor campingkultur. Alla är ute med deras stora bilar med släpvagn eller husvagn där bak. Fullastade med cyklar, enorma tält, bord och stolar, kajaker och grillar! I like it! Men detta i sin tur gjorde att det blev svårt för oss att hitta campingplatser.
Jag och Isabell fick äran att ringa och boka campingplatser för våra destinationer. Med många motgångar kom även framgångarna, vi lyckades få till det på tre olika ställen. Dock utan att direkt veta hur campingen såg ut :)

Myall Lakes Naturreservat, Campingplats 1 - 1 natt. Låg väldigt fint vid i skogen (vilket innebär myggor) brevid en sjö och kanske 1 km från havet på andra sidan. Riktigt mysigt. Dock ingen elektricitet, duschar eller liknande. Dagen tillbringades på en underbar strand, i princip helt ensamma. Blåsigt men fint väder. Fördelen med tältning är väl lite att man lever med ljuset, särskilt om det inte finns elektricitet. Med pannlampor kommer man ju inte så långt när det gäller att lysa upp. Så i säng tidigt för att vakna vid soluppgång och fågelkvitter (kanske lite väl mycket kvitter) klockan sex. 

Det var ju även lite spännande att ha med A och I på camping, eftersom det var premiärcamping för deras del :) Personligen tycker jag att det är ganska hårt att våga premiärcampa i Australien och inte i svenska fjällvärlden där den största faran kanske är myggen och inte en brown-snake.

Andra dagen åkte vi tidigt för att mellanlanda på en strand vi fått rekommenderad, återigen en härlig strand med fint väder. David sadlade surfbrädan och vi andra hade det gott på stranden. Jag tog mig ett provåk på brädan, grymt kul. Men det fanns inga uthyrare på stranden så jag får väl ta och ge surfningen ett ärligt försök framöver. Schysst att dämpa slask-skidåkningsabstinensen som man har. När vi nästan var framme vid slutdestinationen för dag två hade det nästan börjat skymma. Lyckan var stor när vi såg ett stort gäng hoppande filurer. De var överallt, Grey Kangaroos! 

Flynns Beach Caravan Park i Port Macquarie, Campingplats 2 - 3 nätter. Riktigt mysig camping, toaletter och duschar med varmvatten-check! Inga mygg - check! Dock väldigt rikt djurliv. Campingen har turen att ha en koalakille boendes i träden på campingen, William! Koalor har sina revir och de lämnar de gärna inte, så han förflyttar sig mellan träden på campingen och har det bra. Han var tydligen en tjejtjusare och lockade ofta till sig några koalaflickor som också höll till i närheten av campingen. Kul för oss! Sen hittade vi ett par andra små filurer, mindre trevliga. Under taket på servicehuset såg vi två redback spindlar sittandes. Extremt giftig. Spännande. 

En sak som jag verkligen gillar med detta land är BBQ kulturen. På alla campingar vi var på fanns det ett flertal stora gasgrillar! Australiensarna grillar alltid så det gjorde vi också! 

Det finns otrolig mycket koalor i Port Macquarie så därför passade vi på att besöka ett litet Koala Sjukhus som fanns där. Man vill ju bara ta med dem hem!! Lägger upp en liten länk till deras hemsida.

Jimmys Beach Caravan Park, Hawk's Nest - Campingplats 3 - 1 natt. Näst sista dagen åkte vi söderut igen, till ett mysigt ställe som heter Hawks Nest i närheten av där vi tillbringade våran första natt. Campingen här var väl den största floppen. Riktigt skabbig, trailer trash! Har tydligen varit tjafs med den förra ägaren och husvagnsägarna. Ja, men det var en natt som skulle tillbringas där så vi skulle väl stå ut eftersom omgivningen runtom campingen var riktigt fin. Vi höll oss borta från campingen, hängde på stranden och åt middag på restaurang, hittade en otroligt mysig glassbar. Tea Garden Ice Cream Shack rekommenderar jag starkt för den som har vägarna förbi. Fantastiska ägare, mysigt ställe och inte att förglömma god glass! Här på Jimmys Beach var det för övrigt en hajattack för några veckor sedan. En tjej var ute och åkte wakeboard och blev tuggad på av en vithaj. Hon hade tur och överlevde!

Sista dagen hittade vi ett gäng fiskare som höll på att ta upp enorma mängder fisk i stora nät. Grabbarna i sällskapet lyckades fixa tre färska fiskar som de rensade och vi grillade till lunch. De har försökt smörat alla fiskare vi träffat de senaste dagarna för de har velat köpa fisk av dem, men de har varit svårtflirtade och har gått sisådär så nu, Äntligen! 

Hoppas ni haft en underbar påsk där hemma också, hörde att ni hade haft riktigt varmt och skönt. Jag har kommit fram till att jag verkligen gillar Australien, folk är otroligt trevliga och hjälpsamma och vi har det riktigt bra!
Men.
Jag gillar verkligen hemma. Hemmakär som jag är! 
Saknar min fina familj och alla härliga vänner. 


Sjukt söt kookaburra.

Beach 2011

Ska vi lägga oss här...eller där...

Akrobaten

Ja killarna kör lite Ghetto Workout som de kallar de...hmm..


Hopp å lek

Ja, hopp och lek.

Pelikan

Roadtrippi'n

Flynn Beach Caravan Park. Mys!

En liten av alla stränder

Grey Kangaroo

Bar-B-Q.

Koalamatning på sjukhuset. Damen på bilden hade totalt haft 52 koalor boendes hos sig.

Mys!

Trailer-trash i allra högsta grad....

Stor fiskarn, eller pratkvarnen :)



Någon som njuter av ostron?!



3 kommentarer:

www.palindgarden.blogspot.com sa...

Åh va härligt det låter även om tält inte är någon höjdare för min del :) vi är p Gotland nu och har riktigt sommatväder!

Saknar er massor, stor Kram från mig och killarna!

Stina sa...

Vilka grymma bilder!! Jag blir avis å ruskigt sugen på att resa!! Kanske ska jag ta lite fräcka bilder på sjukan å sundsvall så att du får bli lite avis....hahah... ;)

Kramar!

Pernillis sa...

Belle trodde att det var en "gjoda" och inte ett ostron på sista bilden...haahha. Vem vet djurlivet är ju ofantligt rikt over there. Ser ut som om ni har hur mysigt som helst. Kram på dig.